השיווק בימינו הופך יותר ויותר אישי, ממוקד ואינטראקטיבי – כשבמקום להשקיע הרבה כסף בפרסומות ושלטים סטטיים וכלליים, עסקים נעזרים באמצעי שיווק ישיר מקוונים שמקנים יותר גמישות, התאמה לקהלי יעד שונים ויצירת דו שיח עם הלקוחות.
אחד מהכלים האלה הם הודעות פוש באפליקציה – כלי לדיוור ישיר בעל פוטנציאל אדיר להגברת האינטראקציה עם הגולשים, חיזוק התדמית של המותג, ביסוס קשר ישיר עם הלקוחות ויצירת הנעה לפעולה.
יחד עם זאת, כשהן נעשות בצורה לא נכונה, הודעות פוש יכולות לגרום לתוצאה ההפוכה. על פי סקר של חברת Appiterate, הודעות פוש מטרידות הן הסיבה המובילה להסרת אפליקציות מהנייד – 71% מהמשיבים הצביעו כי הם מסירים אפליקציות בגלל הודעות פוש מטרידות.
אז איך עושים את זה נכון?
ריכזנו עבורכם כמה טיפים שיעזרו לכם להשתמש בהודעות פוש בצורה מיטבית, כך שיפעלו למענכם ולא לרעתכם:
תדירות שליחת ההודעות
הנקודות העיקריות שכדאי לזכור כשאתם בוחרים באיזו תדירות לשלוח הודעות פוש למשתמשים:
- הימנעו משליחת הודעות תכופות מדי שיהפכו למטרד וכאמור, יגרמו למשתמשים לבטל את אפשרות קבלת ההתראות או אפילו למחוק את האפליקציה
- הכירו את קהל היעד שלכם – חשוב לזכור שאין נוסחה אחת מדויקת שמתאימה לכל סוגי האפליקציות וכדי למצוא את הנוסחה הנכונה צריך לעשות קצת מחקר וללמוד להכיר את השוק ואת קהלי היעד שלכם
- התאימו את התדירות לסוג האפליקציה – רשתות חברתיות למשל, יכולות להרשות לעצמן לשלוח הודעות פוש בתדירות גבוהה יחסית כיוון שרוב הגולשים רוצים לקבל מידע ולהגיב על הפעילות של חבריהם. לעומת זאת, כשמדובר באפליקציות מסחריות, רצוי לצמצם את מספר ההודעות כדי שלא להפוך למטרד עבור המשתמשים. במקרים אחרים, כמו למשל אפליקציות של משחקים, אפשר להתאים את מספר ההודעות לפעילות של הגולשים באפליקציה – למשל לשלוח התראה כשמגיע תורו לבצע מהלך במשחק (נפרט על כך עוד בהמשך).
תזמון ההודעות
קודם כל, במידה שהאפליקציה היא בינלאומית, חשוב כמובן לוודא שההודעות מתוזמנות בהתאם לשעון המקומי.
השיקול הבא הוא הרגלי השימוש של הגולשים – כפי שציינו בנושא התדירות, גם כאן יש להביא בחשבון את סוג האפליקציה ולבחון את הרגלי השימוש בהתאם לשעות היום, ימות השבוע וכד'.
נתונים של חברת Localytics בארה"ב למשל, הראו ששליחת הודעות פוש בימי חמישי הביאה להיענות גבוהה מעט יותר יחסית לשאר ימות השבוע, וגם שהשעות האופטימליות לשליחת הודעות פוש, נכון לשנת 2015 היו בין 10 בבוקר לאחת בצהרים.
אבל כדאי לזכור שיחד עם השינויים המהירים בטכנולוגיה, גם הרגלי הצריכה של המשתמשים משתנים במהרה וכדי להישאר אפקטיביים צריך להיות תמיד עם היד על הדופק ולהמשיך לבדוק את מצב השוק כל הזמן. כך למשל, בשנת 2014 הנתונים הראו שהיום האופטימלי לשליחת הודעות הוא יום שישי, ושהשעות הטובות ביותר הן דווקא בערב.
תוכן ההודעות
חשוב שההודעות יהיו בעלות ערך ממשי למשתמשים. סקר שנערך לאחרונה בבריטניה על ידי ה-DMA (Direct Marketing Association) העלה, ש- 69% מהאנשים מפעילים הודעות פוש, ומתוכם 78% יבטלו מיד את ההודעות או אף ימחקו את האפליקציה אם אינם מרוצים מההודעות הנשלחות.
אם כך, כמו בכל תחום שנוגע לשיווק, כדי להפעיל נכון את הכלי שעומד לרשותכם, חשוב לדעת בדיוק מי קהל היעד שלכם ולהתאים את התוכן לרצונותיו.
פילוח שוק והתאמה אישית (סגמנטציה)
אחוזי ההמרה של הודעות פוש משתפרים באופן משמעותי כשההודעות מותאמות למשתמשים ולא נשלחות באופן גורף לכולם.
ניתן להתאים את ההודעות למשתמשים על סמך הרגלי השימוש באפליקציה, פרופיל המשתמש או שניהם ביחד.
הסטטיסטיקה מראה שהמאמץ הזה משתלם – האחוז הממוצע של כניסות מהודעות פוש הוא 7.4% של לחיצות עבור הודעות גורפות, 8.6% כשההודעות מותאמות להרגלי השימוש באפליקציה ו-13% כשהן מותאמות לפרופיל המשתמש. כשמשלבים את שניהם ההשפעה עולה באופן ניכר יותר ל- 30.6% (נתונים מאת אתר Marketing Land).
סגנון הפניה
ההודעות שלך צריכות לבלוט וליצר מספיק ענין בשביב השנייה שלוקח למשתמש להחליט אם לקרוא הלאה ועל אחת כמה וכמה אם להיכנס לאפליקציה.
למה כדאי לשים לב בניסוח ההודעות:
- השפה צריכה להיות ברורה וישירה, ולעורר ענין מידי – במקרים מסוימים ניתן להשתמש גם באימוג'ים כדי להכניס קצת צבע וחיות.
- חשוב לוודא שהשפה והסגנון מתאימים למותג שלכם, לנושא ההודעה ולקהל היעד.
- בנוסף מומלץ לבצע בדיקות A/B כדי לגלות אילו ניסוחים, סגנונות וביטויים מיצרים את התוצאות הטובות ביותר.
הצטרפות וביטול
חשוב לזכור שעדיף לאפשר למשתמשים לבחור לא לקבל הודעות או לבטל את קבלתן מאשר לשלוח להם הודעות שמטרידות אותם ועשויות לגרום להם למחוק את האפליקציה, לכן מומלץ:
- להיות כנים וברורים לגבי אופי ההודעות כבר בשלב ההצטרפות
- לספק אפשרות קלה ונוחה לביטול קבלת הודעות
- לאפשר למשתמשים לבחור לקבל את הודעות הפוש בזמן ההורדה או בפעם הראשונה שמשתמשים באפליקציה.
[devleadb]