איך ליצור אפליקציה ויראלית – חלק 2

עמוד הבית » כללי » איך ליצור אפליקציה ויראלית – חלק 2
a
מה-גורם-לאפליקציה-להיות-ויראלית-ואיך-מודדים-ויראליות

במאמר הקודם בחנו את השיטות המסייעות להגדלת כמות השיתופים של אפליקציה ככלי מרכזי למטרת יצירת ויראליות. אך כדי ליצור אפליקציה ויראלית, לא מספיק להתמקד רק בהגדלת כמות השיתופים, אלא חשוב לדאוג גם לצד השני של המטבע – הגדלת הכניסות ושימור הלקוחות וההצלחה לאורך זמן.

לשם כך הכנו עבורכם מאמר המשך המפרט את הצעדים הבאים בדרך ליצירת אפליקציה ויראלית:

עודדו את הגולשים להיכנס לאפליקציה

כאמור, באותה מידה שחשוב שמשתמשים ישתפו את האפליקציה, כמובן שחשוב לא פחות לוודא שהגולשים שנחשפו אליה גם ירצו להיכנס ולהוריד אותה. האסטרטגיה כאן תהיה דומה מעט לזאת שמניעה את השיתוף, אך עם כמה הבדלים מהותיים:

תמריצים לכניסה והורדה

להבדיל ממשתמש קיים, שכבר משתמש באפליקציה ולכן קל יחסית להניע אותו לבצע פעולה באמצעות תמריצים, כשמדובר במשתמש  חדש, שלא מכיר את האפליקציה, רצוי להדגיש בפניו לא רק את התמריץ הנקודתי, אלא את כל היתרונות שהאפליקציה מציעה.

גם כאן תוכלו להיעזר בפניה לרגשות ולאגו, אך תוך שימת דגש על האופן שבו האפליקציה שלכם תשרת אותם – למשל, אפליקציה שתאפשר להם לגלות ראשונים את כל המועדונים החדשים, לערוך תמונות בצורה מחמיאה יותר וכד'.

התאמה לכל פלטפורמה

זכרו תמיד שהמשתמשים נתקלים בקישורים לאפליקציה שלכם במקומות שונים, כגון עמוד נחיתה, חנות אפליקציות וכד', כשהם נעזרים במכשירים ומערכות הפעלה שונות. לכן, יש להביא בחשבון את אופן התצוגה בכל המקומות השונים ברשת ולהתאים את הגישה לאפליקציה לכמה שיותר מכשירים ומערכות הפעלה.

כמו כן, רצוי לעקוב אחר נתוני ההתקנות והנטישות מכל המקומות הללו, מה שיאפשר לכם לשפר את נתוני ההמרה.

התאמה אישית

לאחר שהמשתמשים בחרו סוף סוף להוריד את האפליקציה, עודדו אותם להשתמש בה באמצעות חוויית משתמש נוחה ומותאמת אישית – אפליקציית Gogobot, למשל, זכתה לעליה של 78% בכמות ההרשמות לאחר שיצרה מסך מותאם אישית, הזהה לזה שעליו המשתמש לחץ לראשונה, במקום מסך כניסה גנרי.

הגנה על פרטיות

כיוון שוויראליות ופרטיות לא ממש הולכות יד ביד, חשוב להקפיד על שקיפות מרבית ולהבהיר למשתמשים איזה מידע הם ידרשו לשתף עם האפליקציה ואם המידע, או חלק ממנו יהיה גלוי לאחרים. רצוי גם לאפשר למשתמשים לשלוט ברמת החשיפה וכך להקנות להם תחושת ביטחון, שמגדילה את הסיכוי שיבחרו להתקין את האפליקציה ואף לשתף אותה עם אחרים.

וכמובן שהכי חשוב להקפיד לעמוד בהבטחות להגנה על הפרטיות, שכן כל מקרה שבו משתמש יגלה מידע אישי שנחשף בניגוד לרצונו ברשתות החברתיות, יוביל לאבדן משתמשים ונזק תדמיתי חמור.

הקלו על המשתמשים להיכנס

מומלץ להציע למשתמשים אפשרות להתחבר בקליק אחד דרך רשת חברתית כגון פייסבוק או טוויטר, מה שלא רק מקצר את התהליך וחוסך צורך בסיסמא, אלא גם מספק לכם גישה למידע רב. עם זאת, חשוב לזכור שיש משתמשים שיעדיפו לא להיכנס דרך רשתות חברתיות ולכן רצוי לאפשר להם לבחור בין האפשרות של כניסה בקליק או יצירת שם משתמש וסיסמא.

עודדו את המשתמשים להישאר באפליקציה

האפליקציות הטובות ביותר הן כאלה שמרגישות כל כך טבעיות ונוחות שהעיצוב הוא לכאורה בלתי נראה והופך כל פעולה לקלה ואינטואיטיבית לחלוטין. ה'זרימה' הנוחה הופכת את השימוש באפליקציה לחוויה שהמשתמשים נהנים ממנה מבלי להסתבך או להיתקע בשל בעיות תפעול או חוסר הבנה.

כל אלה תורמים רבות לכך שהמשתמשים נשארים זמן רב באפליקציות וממש 'מאבדים את עצמם' בתוכן, כמו שקורה לרבים בזמן שהם משחקים במשחק ממכר, או גולשים שעות באפליקציות חברתיות כגון אינסטגרם. אלו גם הכלים שיכולים להפוך אפליקציה לוויראלית, שכן נוחות השימוש והשיתוף תורמים רבות לשימור לקוחות ואף מעודדים משתמשים להזמין חברים.

שימור הוויראליות

כדי שהאפליקציה תישאר ויראלית ומצליחה לאורך זמן, תצטרכו לבצע פעילות של שימור לקוחות, כדי למשוך אותם לחזור ולהשתמש באפליקציה וכמובן גם לשתף אותה. לשם כך תוכלו להיעזר, בנוסף לתמריצים שציינו קודם, גם בהודעות ותזכורות, שיזכירו למשתמשים את יתרונות האפליקציה, אתגרים מעניינים, תוכן יוצא דופן ופעילויות אטרקטיביות.

אפליקציית Diamond Dash, למשל, יצרה טורנירים שבועיים, שכוללים פרסום של תוצאות מנצחות בדף הפייסבוק של המנצח ובנוסף, המנצחים זוכים במדליה או גישה לפיצ'ר חדש. האסטרטגיה הזאת זכתה להצלחה אדירה והכניסה להם מעל 18 מיליון משתמשים בחודש אחד.

בכל דרך שתבחרו, חשוב לזכור גם כאן, להקפיד לתת למשתמשים אפשרות לשלוט בסוג ותדירות ההודעות שיקבלו והמידע שישותף. אחרת הם יכולים להביא לתוצאה ההפוכה ולגרום להם להסיר את האפליקציה.

לעצות נוספות בנושא שימור משתמשים באפליקציה לחצו כאן.

מדידת הויראליות

לאחר שנקטתם בצעדים הדרושים והשיתופים התחילו לזרום, הגיע הזמן למדוד את מידת הוויראליות של האפליקציה, לשם כך תוכלו להיעזר בנוסחה שנקראת K-factor, לפיה יש להכפיל 3 מדדי המרה שונים:

מקדם הוויראליות = הזמנות שנשלחות בממוצע על ידי משתמש * אחוז המרה ממוצע פר הזמנה

כדי שהאפליקציה תגדל בצורה ויראלית, על מקדם הוויראליות להיות גדול מ1. לדוגמה, אם 100 משתמשים מביאים 150 משתמשים חדשים, ניתן להגיד שיש ויראליות.